Det krävs endast tre saker för att en människa skall kunna bli bloggare:

  • Tillgång till Internet.
  • Tid att skriva.
  • Många idéer.

Det behöver inte kosta en endaste spänn för att börja blogga så länge man har dessa tre. Det finns ett stort utbud på gratisutrymmen på nätet där man kan skapa ett bloggkonto och bara köra igång.

Innan man börjar bör man dock ta sig en rejäl funderare över vad det är man vill förmedla. Är man skicklig på att sminka sig kan man till exempel göra en blogg om detta, där man ger tips och råd liksom instruktioner om hur olika sorters smink kan användas och hur man bäst uppnår en smokey eye. Tycker man om att resa är det bara att packa ner surfplattan och ge sig ut i vida världen; ju mer originella aspekter om resande du skriver om desto fler anhängare kommer du att få.

Receptbloggar är extremt populära så är du duktig på att baka eller laga mat är det bara att ge sig på tangentbordet. Man kan skriva om sina mer eller mindre lyckade experiment i köket, om roliga idéer hur man bäst serverar sin mat eller visa innovativa designer för cup cakes. Möjligheterna är oändliga!

Ett bra tips för den som vill börja blogga är att skriva ett helt gäng artiklar innan man börjar publicera. På så sätt har man ett litet arkiv att använda sig av om inspirationen sinar då och då eller om man helt enkelt inte har tid. Det är oerhört viktigt att hela tiden uppdatera sin blogg och det finns inget bättre sätt att tappa läsare på än att inte publicera regelbundet.

Man kan tjäna ganska bra med pengar på att blogga om man verkligen ger sig in i ämnet med hull och hår. Börja försiktigt med att till exempel fråga företag om de skulle vara villiga att sponsra din blogg eller vissa artiklar som är relaterade till deras produkter. Eller varför inte få gratismat av de restauranger och caféer du skall skriva om?

För att komma upp till en nivå där man börjar tjäna pengar är det dock A och O att man skaffar sig en läsarkrets. Det gör man bäst genom att skriva om ett ämne som alla identifierar sig med eller ett så unikt ämne att ingen annan skrivit om det. Dessa siffror kan du sedan visa potentiella kunder som kommer att bli mycket imponerade!