Vare sig man är ny eller gammal bloggare så är det viktigt att man har en bra och lättförståelig sida att publicera sina texter på. Bland de bästa på nätet idag är WordPress som finns på många olika språk, inklusive svenska. Här har man gått in för att erbjuda snygga, rena layouter liksom ett antal verktyg som gör bloggandet ännu lättare. Och det bästa av allt: det är gratis!

För att börja blogga på WordPress behöver man endast skapa ett konto med sin emailadress och ett lösenord. Så fort detta är avklarat på några korta minuter presenteras man för olika bakgrunder och layouter som man kan välja mellan. Tänk på att välja en så enkel och lättläst bakgrund som möjligt och den får gärna passa ämnet; välj inte en svartvit layout för en glad sockerbagarblog utan föredra en sådan om bloggen skall handla om film noir.

Man kan också lägga in ett antal olika nyckelord för att underlätta det för potentiella läsare att hitta bloggen, och återigen är det bra om man väljer så relevanta ord som möjligt. Med detta är det bara att börja skriva för hjärtats lust!