Älskar du bakverk och sötsaker? Då läser du säkert redan några bloggar som handlar uteslutande om det. Att baka är inte längre något som man i dag förknippar med en mormor som bakar världens bästa bullar. I dag har det blivit en stor hobby och många utvecklar även sin hobby till att bli en verksamhet som man delvis kan leva på. Detta gäller inte enbart för de som bakar och säljer sina tårtor och annat utan en blogg om bakning kan bli till en näringsverksamhet som kan ge bra inkomster. Det viktiga är förstås att inte kopiera från andra utan du ska utveckla egna recept men man kan också göra om befintliga recept. Dessutom är det mycket viktigt att ha bra och inspirerande foton på bakverken. Detta är något som gäller för de flesta bloggare som vill lyckas eftersom fotona är det första läsaren ser och är de lockande kanske läsaren fortsätter och läser hela inlägget.

Svenskarna och deras fika

Att svenskar fikar har alla utländska besökare i Sverige fått erfara. I tid och otid fikas det och det serveras gärna något gott till. sötsaker kommer alltid vara populärt bland svenskarna och utvandrade svenskar tar gärna med sig traditionen till sitt nya land. Därför är det inte helt ovanligt att det serveras semlor i USA, kanelbullar i Australien och så vidare. På tv visas många program som handlar om bakning och det anordnas festivaler om sötsaker. Om du vill starta en blogg om bakning gäller det därför att sticka ut lite så att du överlever i konkurrensen. De flesta som startar bloggar gör det för att det är kul men för några få som lyckas kan det alltså bli till en inkomstkälla. Har du tur kommer leverantörer av material som används vid bakning att kontakta dig och kanske ge dig gratis material i utbyte mot att du nämner deras produkter. Du kan också få betalt för att skriva ett inlägg där du nämner ett visst strössel, karamellfärg eller en typ av degbunke.

Tårtkalas med fantasifulla tårtor

Klassiska tårtor som prinsesstårtor och gräddtårtor i alla ära men i dag är det mer fantasifulla skapelser som gäller. I dag har det blivit allt mer populärt att använda sockerpasta. Den kan användas till att skapa unika tårtor med figurer, spetsmönster och vackra blommor. Något annat som har blivit mycket populär är tårtor med tårtbilder. Med dessa kan man göra personliga tårtor med bilder på allt från Nalle Puh till ishockeyrinkar eller varför inte en bild på födelsedagsbarnet själv. Detta är mycket uppskattat på födelsedagskalas. Om du tillverkar tårtor själv har du med all säkerhet sett ett program på tv där de tävlar om vem som gör bästa tårtan. Kanske du själv känner att du ligger i samma klass som dem? Om du inte redan bloggar är det nog dags att börja med det för att visa att du är en tårtskapare av klass. Vem vet vad det kan leda till?