Kamp om pucken

Det finns bloggar om de flesta sporterna idag. Så även om ishockey! På senare tid har ishockey ökat i popularitet i Sverige. Allt fler svenskar spelar i världens bästa liga NHL men även den svenska ligan SHL håller hög standard. Samt Tre Kronors framgångar de senaste åren har gjort att allt fler får upp ögonen för sporten. Tre Kronor har vunnit världsmästerskapet två år på raken och även juniorkronorna har blivit något att räkna med på internationell nivå och senast de vann guld var 2012 i finalen mot ärkerivalen Ryssland.

Allteftersom sporten ökar i popularitet så ökar även antalet bloggar som skriver om sporten. Det kan vara allt ifrån senaste silly season rykten och övergångar till bloggar som skriver om nhl kläder som har blivit ett mode på senare år. Många kändisar som Snoop Dogg och Avicii har setts med kepsar och tröjor från olika NHL-lag och det har även blivit populärt bland barn och ungdomar att följa sina idoler i NHL på olika bloggar som rapporterar från ligan. Snoop Dogg var även DJ på förra årets All Star Game där han spelade musik under matchen iförd sin egen hockeytröja.

Klassiska Colorado Avalanche

Vad som skiljer tröjor från NHL och den svenska ligan SHL är att i Nordamerika så har de valt att inte ha någon reklam på sina tröjor. Detta gör att tröjorna blir mer stilrena och vanligt folk har dem gärna på sig hellre än att gå runt med en svensk tröja med en massa reklam på som gör att den ser ut som en reklampelare

De senaste nyheterna

Det är mycket att hålla reda på i hockeyvärlden. Särskilt under silly season när alla lag gör förstärkningar i truppen inför kommande säsong. Många kallar även sommaren för ”wedding season” eller golfsäsongen. Detta just för att många spelare inte har tid att gifta sig under säsongen för att det är så mycket träningar och matcher. Så när ett hockeylag blir utslaget ur slutspelen så brukar de som kommenterar matcherna ofta hänvisa till att wedding season eller golfsäsongen har startat.

Full fart på skridskorna

Många fans följer därför sina hockeylag även när wedding season eller golfsäsongen drar igång. Just för att de är nyfikna på vem som gifter sig och skaffar familj. Men även vilka som spelar golf eller vad hockeystjärnorna nu kan tänkas ha för sig utanför rinken som de annars spenderar så mycket tid i.

Många fans föjer sina lag på sociala medier för att få de senaste nyheterna om just sitt lag. Men för att få övergripande inblick så är ishockeynyheter i Aftonbladet en väldigt bra och pålitlig källa. De rapporterar nyheter från de större ligorna i Sverige som SHL, Allsvenskan men även Divison 1. Samt så har de alltid förstklassig rapportering från NHL men även internationella turneringar som Karjala Cup, Sweden Hockey Games, Channel One Cup och OS. Deras bevakning av silly season är även den av god klass och genom att bara läsa Aftonbladet så kan man följa hockeysäsongen gott och väl.