Att bloggar är ett mycket populärt fenomen idag är det nog få som har missat. Det finns bloggar om det mesta du kan tänka dig; kläder, mat, djur, sport och skönhet är bara några exempel. Just skönhet, mode och smink är dock en av de mest populära bloggkategorierna idag med stora namn som Kenza Zouiten, Angelica Blick, Petra Tungården och Kissie med flera i spetsen. Även om dessa bloggare har valt lite olika inriktningar och nischer har de gemensamt att de ofta tipsar om kläder, smink och skönhetsprodukter. Kenza är en av de allra största och har flera år på nacken. Förutom mode och skönhet skriver hon även mycket om resor och om sin vardag. Bland mer renodlade skönhetsbloggar är makeupartisten Linda Hallberg ett av de allra största namnen här i Sverige. Här ligger fokus på snygga bilder och trendiga (och i bland lite udda) sminkningar som du bör ha koll på om du är intresserad av området.

Makeupartisten Linda Hallberg

Som sagt är det Linda Hallberg som står bakom en av Sveriges mest populära skönhets- och sminkbloggar. Trots att hon inte är ett lika stort namn inom bloggvärlden som exempelvis Kissie, Isabella Löwengrip och Kenza Zouiten så är hon verkligen ett namn att räkna med såväl nu som framöver. Linda är 29 år gammal och kommer ursprungligen från Sölvesborg. Hon är en utbildad makeupartist som har bloggat i flera år, även om det är på senare tid som hennes fanskara har vuxit avsevärt. På hennes blogg kan du ta del av många inspirerande bilder på hennes sminkningar, men hon finns även på andra sociala medier, såsom Instagram. Där har hon över 900 000 följare. Linda Hallberg har ett eget sminkmärke som heter LH Cosmetics och under förra året startade hon ett samarbete med smink- och skönhetskedjan Kicks. LH Cosmetics säljer bland annat kajalpennor, ögonskuggspaletter och sminkredskap såsom borstar. Flera av dessa kan nu alltså köpas i Kicks butiker runtom i landet, så spana in dem om du är intresserad av bra smink!

Bloggares recensioner av produkter

En stor del av många mode- och skönhetsbloggares inlägg består av tips och recensioner av olika produkter, till exempel kläder, smink och hudvårdsprodukter. Detta kan antingen vara samarbeten med kedjor och varumärken, eller självständiga inlägg som bloggaren vill dela med sig av till sina läsare. Laila Bagge är en bloggare som ofta tipsar om olika produkter, till exempel priorin, som är ett kosttillskott för dig som tappar mycket hår eller som bara vill att ditt hår ska vara friskare och växa snabbare. Andra produkter som genom åren har varit populära att tipsa om bland bloggare är till exempel hårborsten Tangle teezer, sminksvampen Beautyblender och hudvårdsmärket Skincity. Det är dock bra att alltid komma ihåg att såväl kläder som smink och hudvårdsprodukter fungerar olika bra på olika kroppar och hudtyper, så ta aldrig bloggares tips och recensioner för sanning – det kan hända att det inte alls fungerar lika bra på dig.