Om ditt största intresse är inredning, eller om du kanske är arbetsverksam inom området, är seriösa inredningsbloggar en bra källa till information och inspiration. Med tanke på det stora antal bloggar som finns idag kan det dock vara lite svårt att hitta de riktiga pärlorna. Många gånger kan antalet följare vara en indikator på hur omtyckt och framgångsrik en blogg faktiskt är, men det innebär ju inte att du automatiskt kommer gilla innehållet. Kanske har du en väldigt snäv inredningsstil eller så föredrar du personliga bloggar med fokus på det egna hemmet istället för sidor med fokus på de senaste trenderna. Oavsett dina preferenser kan du vara säker på att det någonstans finns en blogg och en skribent som passar just dig!

Tävlingar för de bästa

Ett exempel på en framstående inredningsbloggare med många följare är Jannice Wistrand. Hon bloggar för Sköna hem och vann titeln ”årets inredningsbloggare” 2017. Om du har en förkärlek för feng shui samt naturen runt omkring oss kan detta vara en bra blogg för dig. Som ett komplement till sin blogg driver Wistrand även ett uppskattat instagramkonto under namnet addsimplicity, något som kan vara värt att kolla in lite extra. En annan bloggare som kan vara värd att undersöka lite närmare är Design by Mirelle. Här bjuds du på privata bilder från det personliga hemmet, men även vackra inspirationsbilder samt exempel på enskilda inredningsdetaljer som är riktigt heta just nu. Mirelle var dessutom även hon nominerad till Elles tävling årets inredningsbloggare 2017, men fick alltså se sig slagen av Jannice Wistand. Oavsett tävlingens utgång är båda dessa skribenter erfarna bloggare med mycket intressant att säga om den ständigt föränderliga inredningsvärlden.

För hemtrevliga bostäder

Det kan vara lockande att försöka skapa det perfekta hemmet, vad du måste ha i åtanke är att det perfekta hemmet ser olika ut för oss alla. Många gånger kan man också behöva inreda efter omständigheterna, en småbarnsfamilj måste till exempel ha barnvänliga ytor medan en hundägare måste vara beredd på såväl dregel som hundår. Om du precis flyttat till en ny bostad, eller om du söker efter något nytt, kan snygga trendiga soffor till bra pris vara en bra start. Vardagsrummet är i de flesta hem en självklar samlingspunkt och det är därför extra viktigt att just detta rum känns ombonat. För mer inspiration kan du titta in hos såväl Daniella Witte, 34 kvadrat, Anna gillar, Krickelin och Trendeser. Glöm bara inte bort att det viktigaste av allt är att ditt hem fungerar för dig.