Fästingar och dess sommarställen

av Thomas Olausson den 23 juli, 2012

Dagen började sisådär när jag stod i duschen i förmiddags. Stressad över att hinna avsluta vissa göromål innan jag med korrekt arbetspackning ska bege mig till jobbet, upptäcker jag att den kropp jag känner mycket väl efter 41 år, bär på en annan kropp, också den väl intvålad. Den kroppen var i sin tur högst ovälkommen och hade ett alltför stort antal ben för min sinnesro.

Nu ska man veta att dessa eländiga blodsugare som ingen alls gillar, söker sig till diverse ombonade ställen på andras kroppar, och just den här skulle kunna få en okunnig att tro att man har ridit barbacka naken på den naturälskande hunden om man nu inte visste att de tar sig dit de vill från högst naturliga landstigningslägen. Små äckliga infiltratörer som tar sig bakom fienden linjer för att upptäckas först när de har grävt ned sig. Närmare positionering bjuder jag inte på, men jag är inte ensam om saken i alla fall, det har jag googlat på, ämnet är hett.

Så dagen började med besvärliga konster och tacksamma tankar över de tre instrument i plast och metall som vi har införskaffat för att avlägsna ovälkomna kroppar – från i huvudsak hunden. Tacksam även över att det onda i ryggen hade gått över så att jag själv kunde företa operationen utan hjälp av sambo eller över huvud taget någon alls. Frivilligkåren i detta skrå är påtagligt liten.

Detta kvalsterdjur bör nu ha kommit ganska långt på sin mörka resa genom Västra Götalands blötlagda tunnelbanesystem och jag hoppas att den finner att för gott fortsätta sin resa rakt ned i helvetet där den med stor sannolikhet kommer att träffa alla sina nu eller i framtiden avlidna släktingar.

Nu tänkte jag lägga mig och sova mig in i första semesterdagen. I morgon får jag utföra en inspektion och hålla utkik efter ohälsosamma rodnader i femkronestorlek, för ingen vill ju gå med Borrelia i centerpartiet under semestern. De där delarna som sitter kvar ska kroppen tydligen stöta bort själv.

Dröm sött.

1177 om fästingar.

Aftonbladet om sommarmyter.

Skitkul! – Man kan få blodpropp med. Aftonbladet igen.

Aftonbladet om sommarplågor.

DN om de gynnsamma förhållandena för årets fästingar.

SvD är hoppfulla.

GP skriver precis samma som SvD. TT rapporterar alltså.

Share
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

{ 6 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Gerda juli 23, 2012 kl. 02:20

Du skriver så härligt roligt Thomas! 🙂

Jag hoppas verkligen att du krossade den lille parasiten innan den fick sin blöta resa, för dom små odjuren har en rälig förmåga att överleva det mesta.

Thomas Olausson juli 23, 2012 kl. 22:45

Tack Gerda. Jag vet inte om jag krossade den, men den får simma som fasen för att komma hit igen kan jag säga.

Roger Olausson juli 24, 2012 kl. 22:33

Håller med Gerda. Fästligt skrivet.

Mamma juli 25, 2012 kl. 21:36

Det är ju egentligen inget att skratta åt sånt där, men eftersom du beskriver händelsen med din humor så får du skylla dig själv!
Som tröst kan jag säga att dom flesta fästingar inte klarar dykarprovet, så var lugn.

Kicki juli 26, 2012 kl. 00:23

Hoppla! Obehag på absolut högsta nivå! Brrrrr….

Thomas Olausson juli 30, 2012 kl. 15:09

Jepp, inte mysigt alls.

Lämna en kommentar

Previous post:

Next post:

Följ min blogg med bloglovin