Färgklickar i förorten

av Thomas Olausson den 21 april, 2012

Man kan ju undra varför parabolantenner ska vara så trista i sina grundutföranden när de ändå innehåller så mycket roligt för innehavaren. Konstnären Isabel Löfgren verkar ha tänkt liknande tankar och klär därför in förortsparaboler i färggranna tyger. Ordlekarna pockar i mitt huvud – färggrannar, färgklickar i det multikulturella, färg åt folket.

Förorten är ju generellt sett inte förknippad med så mycket mer än gråskalor och besvär. Då och då räcker någon upp handen och påpekar att det faktiskt finns annat med, om man kisar liksom, eller skickar in en fjärrstyrd månbil med kamera och dokumenterar så mycket det går innan man tappar kontakten.

Nu är det hittills 58 stycken som genom att acceptera Löfgrens tilltag räcker upp handen och släpper ut lite färg ur sina lägenheter, de som är väldigt grå på utsidan, men självklart har färg och värme där inne.

Lisbet Löfgren har förstås konstnärens känsla för att göra detta estetiskt. Det hade nog inte sett lika fint ut om varje parabolantennproducent hade piffat upp sin egen produkt. Hon har förstås tänkt ut en vettig färgskala som ger enhetlighet i det vilda. Sedan kanske man lite torrt kan kontstatera att färgat tyg på olika balkonger i en stad kommer att få helt unika tvättcykler, men det kanske är det som är tanken – att allt till slut blir grått ändå i betongförorten…

DN skriver om detta

Share
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

{ 3 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Lämna en kommentar

Previous post:

Next post:

Följ min blogg med bloglovin