Bäst att vara förberedd

av Thomas Olausson den 18 juli, 2012

Jag måste erkänna att de så kallade survivalisterna intresserar mig. Jag har själv lekt med tanken på att ha en alltid packad väska för att kunna dra i händelse av personlig katastrof. Väldigt nördigt, väldigt manligt, ganska mycket en kul tanke snarare än en seriös.

Men bail out bags finns faktiskt har jag förstått, det är inte bara en grej jag har kommit på. Ordet gör jag i vart fall inget anspråk på. Det som är mest roligt är att vad man än leker med för tankar så har någon annan lekt till det extrema med samma idé.

Jag är lite nyfiken. Hur många normala har haft tankar på vad man måste vara förberedd på om allt fullständigt skiter sig? Jag tror det är ganska många om jag ska vara ärlig. Jag tror dessutom att det är något vanligare i min bransch, bevakningsbranschen. Vad ska man annars skaffa så förbannat mycket paracord och balla ficklampor för? Det behövs ju knappast särskilt ofta i det dagliga värvet om sanningen ska fram? Är jag internfördomsfull nu? Är kanske tandläkare lika flyktbenägna?

Om survivalister på kanal 5 – Outsiders.

Dn skriver om ett extremfall. Det är klart att ett par mördare bör ha en smärre vapenarsenal i en bunker om det skulle gå åt pipan.

Bail out bags på Wikipedia.

Survivalist.se

Swedish survivalist.

Missing people Sweden. Dessa letar efter personer som inte förmodas hålla sig borta avsiktligt.

Share
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

{ 6 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Lämna en kommentar

Previous post:

Next post:

Följ min blogg med bloglovin