Den brittiska antikhistorikern Mary Beard är en riktig fena på allt som har med antikens Rom att göra och det har gjort henne till en oerhört välkänd professor vid Cambridge universitet i England. Här har denna lilla rundlätta, hippieliknande och inte alltför bildsköna gående encyklopedi gjort sig ett namn både som dokumentärpresentatör och bloggare.

Hennes blogg följs fanatiskt av Beards vänner och fiender för här blandar hon friskt i ämnena och är inte rädd för att säga vad hon tycker. Hon skäller ut dumma politiker, uppmärksammar nya arkeologiska fynd, debatterar Tacitus gentemot Suetonius och pekar ut orättvisor inom universitetsvärlden. Hon berättar gärna om livet på antikinstitutionen och det är inte alltid en rosamålad historia. Detta har gjort Beard till en rejält utskälld bloggare och hennes kritiker anklagar henna ofta för att ha fallit för hela celebritetsmentaliteten med sin extremt populära blogg och lättillgängliga dokumentärer.

För den som är intresserad av Beards värld är hennes blogg fantastiskt rolig och intressant att läsa! En hel del av hennes berömda blogg har också publicerats i bokform och är minst lika kul att läsa och hennes sätt att skriva och uttrycka sig på lämnar ingen oberörd.