Bloggare är en väldigt ny yrkesgrupp av personer som jobbar via att dokumentera och göra inlägg på nätet. Det finns olika typer av bloggare och man kan i princip blogga om vad som helst. Nu har bloggandet spridit sig så pass mycket att även sportstjärnor har börjat blogga. På så sätt kan man ta del av deras vardag samt tankar och tips. Man kommer helt enkelt närmare de sportstjärnor man är intresserad av. När det kommer till just sportstjärnor är det väldigt svårt att få en bild över hur de är som personer i tv-rutan. Det är väldigt korta intervjuer som ges och därför är ett tips att läsa bloggar ifall man vill veta mer om en specifik person. Nu är det inte alla som bloggar men allt fler börjar göra det.

Personligare bild av sportstjärnorna

Många bloggare vill lyfta olika och viktiga ämnen på sin blogg då de har kanske har många följare. Exempelvis armbryterskan Heidi är mångsysslare och har nu valt att fokusera på att göra vardagen fossilbränslefri. Det hade kunnat intressera en hel del människor till att läsa om deras vardag och vägen till att bli helt fossilbränslefria. Anledningen till varför man läser bloggar är för att inspireras till största del. Det är även för att man är nyfiken på hur kända personer egentligen lever sina liv när kamerorna är borta. Att ha en blogg ger läsaren en personligare inblick i hur kändisarna och sportstjärnorna är som personer. Man får dock inte glömma att en blogg fortfarande är en öppen dagbok som vem som helst kan läsa. Därför kan det ibland bli ramaskri över något uttalande som en viss person har gjort då medier och journalister också läser bloggarna.

Världskänd fotbollsspelare som bloggar

Tar man sig en titt på de internationella sportstjärnor som bloggar ser man David Beckham som har en blogg tillsammans med sin fru, Viktoria Beckham. I denna blogg kan man läsa om deras vardag tillsammans och vad de gör för något. David Beckham spelar inte längre fotboll men är fortfarande aktiv inom sporten. Han har startat ett fotbollslag i Miami för att få upp intresset för sporten i USA. Är man intresserad av att hitta fler bloggar med fokus på sport som gokart kan man söka sig till större bloggportaler. Där finns det oftast en kategori med ämnet sport som man kan klicka in på. Då får man upp ett urval av olika sportbloggar. Det gör att man enkelt och snabbt kan hitta en ny favoritblogg som passar ens smak.