Barnvaktsrikedom

av Camilla Sahlqvist den 21 juli, 2012

Mm… det är ett nytt ord, barnvaktsrikedom. Vi är ju berikade med familjen A som barnvakt. Ibland behöver vi hjälp då vi båda har arbetstider som är högt-å-lågt. I kväll var det stora dotterns tur, i barnvaktsfamiljen, att få sovsällskap. Visst är det en tur att ha på en lördagkväll. Då får man ju fjäska lite. Jag vet ju att hon är lite chokladig så muffins med chokela i satt fint för oss båda.

Det blev kladdkakemuffins. Jodå, det funkade för liten, stor och hårig hund. Alls inte meningen men jag hade inte järnkoll.

Hon är enkel att tycka om, den däringa barnvakten R. Klok, söt och rapp. I like, a lot. Inte är att förakta heller när lille M ropar Gogo (hans version av R:s smeknamn) när han får syn på henne. Gick rakt in i hjärtat på både barnvakt och mamman.

Förutom chokelavarianten blidde det också en morotshistoria. Men detta är åsynen av socialt arbete gällande muffinsfamiljen. Ni skådar nu de siamesiska tvillingsmuffinsen med morot och apelsin i sig. Kan det vara tokdags för semester eller, när muffins blir socialt arbete?!

 

 

Aha, bananen försöker prata muffinsen tillrätta. ”Det är inte din tur, pojken ska äta mig först, hör du det?” Pojken lyssnar alls inte på banen utan knyckäter av muffinsen. Godkänt av mamma C? Näpp, hon jagar lille M med bananen. Vore det inte tre portioner enklare att hålla ungen borta från plåten med kakan? Efterklok har ju alltid varit enklare att vara. ”Nästa gång ska du få vinna, bananen.”

Mmm… på väg till mitt sista, verkligen sista pass innan semestern. Nog har kropp och knopp gått i dvala redan men nu ska även kalendern få vara ledig i fyra heeeela veckor. Det sitter fint.

Nattpasset avrundas med sömn i rena lakan. Det ska va gött å leva 😀

Varsågod sambon, jag hann fixa det. Over to you, Roger…

Share

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

{ 2 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Kicki juli 22, 2012 kl. 13:01

Gott! Önskar bästa semestern! 🙂

Nett juli 22, 2012 kl. 18:03

Vad gott, att kunna baka är en bra rikedom 🙂

Lämna en kommentar

Previous post:

Next post:

Följ min blogg med bloglovin