Jag fattar inte fotboll

av Thomas Olausson den 18 juli, 2012

Nu har till och med jag fattat att Zlatan inte stannar kvar i Milan, att han ska till Paris Saint-Germain – PSG, vilket han tydligen inte egentligen vill. En dum fråga från mig, har han absolut inget att säga till om? Att han är en handelsvara förstår jag, men måste han acceptera PSG? Hade Berlusconi kunnat sälja honom till ett korplag i Inre Mongoliet bara för att tokjävlas?

Och så det där med världens bästa spelare. Folk dividerar om Zlatan är det eller inte. Kan inte någon bara räkna målen och berätta? Det känns ganska svårt att förneka förmågan hos en kille som verkar kunna göra mål med alla kroppsdelar som inte räknas som hands, inklusive öronen i en baklängesvolt. Fast jag vet inte, ibland kan jag tycka att det ser lite lyckosamt ut, som om jag gör mål i innebandy bara för att jag sprattlar med allt åt rätt håll och råkar träffa rätt föremål.

Slutligen förstår jag inte kollegans inställning att Zlatan ska får göra som han vill eftersom han är bäst i världen. Jag förstår absolut att Zlatan har anledning till att vara sur på en och annan journalist, men jag skulle inte vilja råka ställa fel fråga till honom med risken att han snäser bort mig. Han verkar ju så arg ibland, och bokstavskombinationen PSG lär ju inte vara uppmuntrande.

Så, då har jag gjort ett alldeles eget fotbollsinlägg. Det lär dröja innan det sker igen, var inte oroliga.

Aftonbladet skriver om detta.

Jinge verkar ha mer självförtroende i sin analys.

DN skriver om detta.

GP skriver om detta.

Share
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Lämna en kommentar

Previous post:

Next post:

Följ min blogg med bloglovin