Världens största garderob?

av Thomas Olausson den 18 juli, 2012

Jag är lite förundrad över den senaste tidens rapportering om att Boy Scouts of America inte tillåter homosexuella medlemmar. Är det på grund av den konservativa inställningen som scoutrörelsen faktiskt ses som något av det bögigaste som finns? Dessutom, hela rörelsen är ju en enda lång utklädd parad, till synes alltid redo att marschera ut ur en gigantisk garderob.

En hel organisation som verkar förneka något som inte går att förneka känns ganska löjlig. Vilken bög som helst kan väl tända eld på lite pinnar och koka vatten?

Att över huvud taget utreda om man ska ta emot homosexuella i sin enkönade tältverksamhet är bara absurt. Dessutom har de stöd av Chuck Norris, kampsportens svar på Flanders.

Jag vet inte om jag skulle kunna acceptera om min son blev scout, det är så onaturligt.

DN skriver om detta.

Share
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

{ 9 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Kicki juli 18, 2012 kl. 00:57

Har två söner och en dotter som är scouter. Går fint :)

Thomas Olausson juli 18, 2012 kl. 01:07

Jag antar att man förlikar sig med situationen ;)

Thomas Olausson juli 18, 2012 kl. 07:50

Om man ska vara ärlig så gillar jag idén med scouter, idén med att lära sig handskas med naturen då. Fast jag leker med tanken på att fixa en egen grupp där vänner till oss samarbetar och introducerar barnen för naturen. Inte organiserat i någon större organisation, men organiserat så det inte rinner ut i sanden. Något märke för godkänd sexualitet kommer vi däremot att skippa, det vore ett för osunt intresse från vuxenvärlden.

Nett juli 18, 2012 kl. 07:56

Scout, ja det kan man bli på egen hand om man vill ;)

Drops, ja det är stickning på koftan.. och haldukstuben, det är endast ponchon som är virkad.

Martin juli 18, 2012 kl. 09:01

Hej!

Det är väldigt få organisationer som har en sådan policy som BSA har. I Sverige är självklart alla välkomna att vara med i Scouterna. Vi jobbar också aktivt med frågan i vårt internationella påverkansarbete. På förra världsscoutkonferensen i Brasilien skrev vi en resolution som t.ex. ledde fram till att världsstyrelsen gjorde följande uttalande: http://t.co/lpbzZ2vo

Scouterna handlar om att göra unga redo för livet. Vi gör det genom glädje, gemenskap, äventyr, internationella möten och ett värdebaserat ledarskap. I Sverige är vi 70 000 medlemmar och i världen nästan 42 miljoner! Testa gärna – kanske tycker ni det är jättekul! Kolla in http://bliscout.nu/

Scouthälsningar,
Martin Björgell
Vice ordförande, Svenska Scoutrådet

Svensk Scout juli 18, 2012 kl. 09:48

Jag har varit scout i fler år än vad jag lyckas räkna.
Även jag är smått förbryllad och sur över Boy Scouts of America beslut men jag känner att jag måste ändå förklara att detta ändå är något en amerikansk scout-förening har beslutat, inte vad hela scoutorganisationen tycker. Lite som om Djurgårdens IdrottsFörening (DIF) skulle ej tillåta homosexuella och folk skulle rata hela idrottsamhället som stort.

Svenska Scouterna har i deras stadgar att alla är tillåtna, oavsett läggning, religion, psykiska eller fysiska svårigheter.

Så även ifall jag stör mig över hur BSA tycker så är jag glad över hur det är i sverige och stolt över scouternas innebörd i hela världen.

Thomas Olausson juli 18, 2012 kl. 10:06

Hej och tack för era svar. Jag var noga med att skriva just Boy Scouts of America, jag vill klargöra att jag inte på allvar tror illa om den svenska scoutrörelsen. Det blev lite otydligt från min sida.

Att skapa en egen liten grupp skulle inte vara någon form av enmansbojkott från min sida. Det vore mest för att det vore kul att driva det själv. Det är till och med mycket möjligt att lille M blir medlem någon dag. Hans syster är faktiskt med sedan länge, fast henne har jag inget ansvar för ;)

Själv har jag faktiskt till och med formgivit ett riktigt scoutmärke, med tydliga direktiv från beställaren i och för sig, men ändå. Lite stolt är jag allt att jag fick äran. Se länken. Jag gjorde detta när jag arbetade för Mera Produktion som levererar massor av märken till svenska scoutrörelsen.

http://www.nsf.scout.se/

http://mera.se/marken.html

Thomas Olausson juli 18, 2012 kl. 10:12

Jag glömde också skriva att om någon, scout eller annan, tar illa upp av att pekas ut som bögig av mig så menar jag det bara i ironisk form i inlägget. Bögighet är inget lyte.

Thomas Olausson juli 18, 2012 kl. 10:15

Nett on net – Det tog ett tag innan jag fick svar på var stickningsdelen passade in ;)

Lämna en kommentar

Previous post:

Next post:

Följ min blogg med bloglovin