Drömmer du om att byta yrke eller tjäna pengar på din passion? Älskar du mat och vin? Då kanske du borde prova på att starta en mat- och vinblogg. Det finns ett stort intresse för dryckeskunskap och recept, vilket gör det möjligt att tjäna pengar på en blogg inom det här området. Här får du tips på hur du kan gå tillväga.

Sprid din vinkunskap

Det finns tusentals olika druvsorter och massor med olika vinsorter. Med andra ord finns det en hel del du kan blogga om när det kommer till vin. Kanske vill du recensera bra viner och dela med dig av dina bästa vintips. I så fall bör du överväga att beställa goda viner från vinoteket.se där det finns ett brett sortiment av viner från världens hörn. Du beställer vinerna online och får dem tryggt levererade till din dörr. Hos vinoteket.se kan du beställa klassiska såväl som nya spännande viner som du sedan kan skriva om på bloggen.

Hitta gärna din egen infallsvinkel på din vinblogg så att du står ut i mängden. Du kan exempelvis dela med dig av dina bästa mat- och vinkombinationer eller skriva informativa texter om olika druvsorter. Om du redan är mycket kunnig inom vin- och dryckeskunskap så kan du dela med dig av dina kunskaper till dina läsare. Kanske är det en viss typ av vin som du gillar extra mycket och vill specialisera dig på. Det franska vinområdet Champagne är det exempelvis många som intresserar sig för, men det kan även vara kul att skriva om trendiga vinländer som Georgien, Slovenien och Kroatien. Hos vinoteket.se hittar du viner för alla sorters vinbloggar.

Dela med dig av dina bästa recept

Många söker efter recept online och därför är det en bra idé att ha en blogg med recept. Om du gillar att laga mat så är det här en utmärkt bloggidé för dig. Tänk på att det finns massor med receptbloggar, så försök att hitta din nisch. Är det någon typ av mat eller dryck som du är duktig på? Exempel på inriktningar kan exempelvis vara:

  • Vegan eller vegetarisk.
  • Glutenfritt.
  • Budget.
  • Lyx.
  • Asiatiskt, franskt, italienskt eller något annat kök.
  • Hälsosamt.

Endast din fantasi sätter stopp för vad du kan skriva om på bloggen. Tänk på att det är viktigt att även inkludera vackra och inspirerande bilder i receptbloggen. Var även noggrann med instruktionerna så att de är enkla att följa även för nybörjare.

Baka på bloggen

Bakbloggar är omåttligt populära. Bloggare som Zeina Mourtada, Jessica Frej och Susanna Jarl har tusentals läsare. Om du älskar att baka så bör du definitivt överväga att blogga om dina bakkunskaper. Återigen är det bra med en nisch. Vad är din specialitet när det kommer till bakning? Kanske är du en mästare på att dekorera tårtor eller är vass på att baka surdegsbröd? Oavsett vad du gillar att baka så bör du dela med dig av dina kunskaper. Se till att ta inbjudande bilder och skriv bra instruktioner i recepten så att läsarna enkelt kan följa med.