Det kan verka ganska självklart varför många väljer att bli bloggare och den främsta anledningen är ofta drömmen om att tjäna pengar utan att ha ett traditionellt jobb. Att kunna livnära dig på att skriva om ditt eget liv och saker som du själv är riktigt intresserad av låter ju inte helt fel! Men det finns faktiskt en hel del andra fördelar med att bli bloggare, som man kanske inte tänker på i första hand. Därför vänder vi oss i den här artikeln främst till dig som funderar på att bli bloggare, men som kanske inte har bestämt dig ännu. Fortsätt läsa så kan du få hjälp i ditt beslut!

Skapa ditt eget varumärke

Givetvis finns det många fördelar med att bli bloggare och en viktig sådan är att du skapar ditt eget varumärke. När du kommer ut på internet och delar med dig information om dig själv blir du genast en offentlig figur. Har du dessutom många läsare eller följare hamnar du dessutom i en typ av maktposition; du som varumärke växer i popularitet och får därför inflytande. Detta medför flera fördelar, bl.a. är du mer attraktiv för arbetsgivare om du söker traditionella jobb, eftersom ditt inflytande kan hjälpa företaget att få ett bra rykte och god marknadsföring. Du kan också bli erbjuden olika samarbeten, gåvor från företag och rabatter från hotell som vill marknadsföra sig själva. Det är särskilt vanligt att olika typer av nätbutiker som L’Oreal eller kidsbrandstore kontaktar bloggare för att påbörja samarbeten. Du kan alltså bli en stark aktör på marknaden och få både inflytande och olika privilegier.

Hjälpa andra

När vi tänker på bloggande tänker vi ofta på hur vi kan öka våra egna inkomster, men faktum är att en framgångsrik bloggare har en makt som kan användas även för att hjälpa andra. Tänk dig hur Angelina Jolie kan påverka stödet för UNHCR! Om du känner starkt för utsatta barn, miljön eller djurs rättigheter så kan du vara till enorm hjälp genom att dela med dig av dina åsikter, eller stödja olika organisationer.

Utveckla dina egna kunskaper

Genom att blogga utvecklar du naturligtvis dina skrivkunskaper och skulle därför kunna publicera böcker i framtiden (ännu en inkomstkälla!). Men utöver detta kan du lära dig en massa nya saker genom att ständigt vara på jakt efter intressant innehåll åt dina läsare. Om du exempelvis bloggar om resor världen över, så måste du själv göra research innan du publicerar inlägg. På det sättet samlar du inte bara på dig mer kunskap, utan denna kunskap kan även resultera i en enorm personlig utveckling!